Zapraszamy do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym „20 potraw na 20-lecie Województwa Świętokrzyskiego”, który swój finał będzie miał 28 kwietnia 2018 r. podczas „III Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków” w Parku Etnograficznym w Tokarni.

Zapraszamy do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym „20 potraw na 20-lecie Województwa Świętokrzyskiego”, który swój finał będzie miał 28 kwietnia 2018 r. podczas
„III Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków” w Parku Etnograficznym w Tokarni.

Konkurs kierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich, gospodarstw agroturystycznych
oraz instytucji, które chcą zaprezentować swoje kulinarne osiągnięcia.

Do konkursu można zgłosić maksymalnie 3 potrawy. Muszą wywodzić się one z tradycyjnej kuchni regionalnej, z terenów Kielecczyzny. Mogą być na słono, na słodko, surowe, gotowane, duszone, pieczone - w zależności od pomysłu zgłaszającego. Mogą to być również napoje, związane geograficznie z Regionem Świętokrzyskim, wytwarzane na małą skalę, tradycyjnymi metodami, wywodzące się z tradycji i kultywowanych w Regionie zwyczajów.

Na ocenę Jury wpływ będzie miał oryginalny i ciekawy sposób zaprezentowania dania na głównej scenie. Laureaci konkursu otrzymają atrakcyjne nagrody, a ich potrawy znajdą się w wydawnictwach i na stronach www. Organizatorów.

Osoby i instytucje zainteresowane prosimy o czytelne wypełnienie Kart Zgłoszeniowych oraz zapoznanie się z Regulaminem i odesłanie na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO

KARTA ZGŁOSZENIOWA