Aktualności
XX. Finał Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów"
Zapraszamy 20 czerwca 2021 r. do Parku Etnograficznego w Tokarni na Finał Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów".
Od 20 lat to prestiżowe wydarzenie promuje najlepsze regionalne i tradycyjne produkty żywnościowe oraz najlepsze dania i potrawy regionalne. Celem konkursu jest ich identyfikacja i dokumentacja jako produktów i potraw, przygotowywanych tradycyjnie i czerpiących z polskiej tradycji.
Po 7 latach impreza Nasze Kulinarne Dziedzictwo powraca do Parku Etnograficznego w Tokarni. Ostatnia edycja odbyła się tutaj w 2013 roku. Tegorocznej edycji będzie towarzyszyła gala finałowa „Jawor - u źródeł kultury”. Wydarzenie także corocznie odbywa się w Parku Etnograficznym, jest organizowane przez Polskie Radio Kielce S.A.
Organizatorami konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” są: Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Ośrodek Doradztwa Rolniczegow Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.