top min

ue flag

Z okazji  Święta Kielc serdecznie zapraszamy w piątek do Dworku Laszczyków. W godzinach 19.00-24.00 będzie można bezpłatnie obejrzeć nową wystawę "Świat drewnianych chat".

Finał Regionalny XII Edycji Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" przyciągnął tłumy turystów do skansenu. Do tej edycji zakwalifikowało się aż 50 produktów m.in.: gęś kielecka, szynka z Broniny, twaróg z Pierzchnicy, lody śmietankowo-truskawkowe od Trepki, chleb wąchocki, dżem z rabarbaru, blaszoki z Kikowa, gumułki koprzywnickie, pasternak pińczowski oraz śliwowica.

Już w najbliższą niedzielę (17 czerwca 2012 r. w godz. 11.00-17.00) zapraszamy do Parku Etnograficznego w Tokarni na wielki regionalny finał XII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów” na najlepszy produkt żywnościowy.

Ponad 2 tysiące osób więło udział w XX Wytopkach Ołowiu, które odbyly się 27 maja w Parku Etnograficznym w Tokarni. Tradycyjnie zaprosilśmy na pokazy wytapiania ołowiu i bicia pamiątkowych medali oraz pozyskiwania dziegciu.

Logotypy unijneZakup współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na lata 2014 – 2020

logo_light.png
© 2024, Muzeum Wsi Kieleckiej

Zapraszamy do kontaktu

41 34 492 97 wew. 110      poczta@mwk.com.pl

Search

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.