Zajęcia to opowieść o chlebie od momentu wysiewu ziarna poprzez poszczególne etapy jego przygotowania, aż do wypieku chleba. Uczestnicy poznają tradycyjne materiały, narzędzia i prace związane z gospodarstwem, a także zaznajamiają się ze znaczeniem chleba w kulturze wiejskiej..

 Miejsce realizacji: Zagroda ze Złotnik znajdująca się na terenie Parku Etnograficznego
Czas trwania: ok 60 min/ kwiecień - październik
Ilość osób: max 25
Grupa docelowa: przedszkole, szkoła podstawowa klasy I-VIII, liceum, dorośli
Koszt: 200 zł (lekcja) plus bilety wstępu: dzieci do lat 7 – wstęp bezpłatny, pozostałe osoby – zgodnie z cennikiem. Wstęp bezpłatny do obiektów muzeum w przypadku grup zorganizowanych przysługuje 1 opiekunowi na 20 podopiecznych. Obowiązują rezerwacje.

Załącznik - Formularz "Zamówienia lekcje, warsztaty, przewodnik" (format .doc) (format .pdf)

Wszelkich ustaleń wstępnych dotyczących zamówienia (termin, rodzaj zajęć, itp.) prosimy dokonywać telefonicznie z Działem edukacji etnograficznej, bądź za pośrednictwem formularza online wstępnej rezerwacji. Rezerwacji można dokonać od poniedziałku do piątku w godz. 07.00-14.30.

Można również zgłosić zamówienie przesyłając wypełniony formularz zamówienia (minimum na tydzień przed umówionym terminem).

Bez pisemnego zgłoszenia (formularz zamówienia) grupy nie będą przyjmowane.