Oferta edukacyjna
Strawa, potrawa, biesiada – wiejskie tradycje kulinarne
Lekcja muzealna ma przybliżyć różne aspekty związane z tradycyjną kuchnią chłopską, oraz kulinariami dworskimi. Na podstawie wystaw w wybranych obiektach Parku Etnograficznego w Tokarni uczestnicy zajęć poznają charakterystyczne cechy potraw chłopskich i kultury kulinarnej dworków ziemiańskich.
Miejsce realizacji: obiekty Parku Etnograficznego
Czas trwania: ok 60 min/ cały rok
Ilość osób: max 25
Grupa docelowa: szkoła podstawowa klasy IV-VIII, szkoła średnia, dorośli
Koszt: 200 zł (lekcja) plus bilety wstępu: dzieci do lat 7 – wstęp bezpłatny, pozostałe osoby – zgodnie z cennikiem. Wstęp bezpłatny do obiektów muzeum w przypadku grup zorganizowanych przysługuje 1 opiekunowi na 20 podopiecznych. Obowiązują rezerwacje.
Załącznik - Formularz "Zamówienia lekcje, warsztaty, przewodnik" (format .doc) (format .pdf)
Wszelkich ustaleń wstępnych dotyczących zamówienia (termin, rodzaj zajęć, itp.) prosimy dokonywać telefonicznie z Działem edukacji etnograficznej, bądź za pośrednictwem formularza online wstępnej rezerwacji. Rezerwacji można dokonać od poniedziałku do piątku w godz. 07.00-14.30.
Można również zgłosić zamówienie przesyłając wypełniony formularz zamówienia (minimum na tydzień przed umówionym terminem).
Bez pisemnego zgłoszenia (formularz zamówienia) grupy nie będą przyjmowane.