Już 23 września zapraszamy wszystkich do Parku Etnograficznego w Tokarni na Smaki Jesieni - największą imprezę z okazji jubileuszu 20. lat Województwa Świętokrzyskiego. Podczas imprezy odbędą się degustacje pieczonych w ogniskach ziemniaków, zupy z dyni i gruszek gotowanej na ognisku, podpłomyków z pieca.

Już 23 września zapraszamy wszystkich do Parku Etnograficznego w Tokarni na Smaki Jesieni - największą imprezę z okazji jubileuszu 20. lat Województwa Świętokrzyskiego. Podczas imprezy odbędą się degustacje pieczonych w ogniskach ziemniaków, zupy z dyni i gruszek gotowanej na ognisku, podpłomyków z pieca. Po raz pierwszy zaprosimy na pokazy tradycyjnego kiszenia kapusty w beczce , darcia pierza i przędzenia na przęślicy. Odbędą się warsztaty z wykonywania jesiennych bukietów a dla dzieci warsztaty z wykorzystaniem darów jesieni, miodobrania i  robienia świec. Zasadzimy sad na 20 urodziny Województwa Świętokrzyskiego. Na scenie wystąpią znakomici artyści : Kapela Świętokrzyska, Zespół Pieśni i Tańca Domu Kultury w Małogoszczu, Kapela z Sędziszowa Edwarda Goli, Kapela Ludowa Działoszacy Adama Kocerby i zespół After Party . Dla publiczności przygotowaliśmy konkursy, w których nagrodą będą bilety na Festiwal Muzyki Radiowej o Koronę Kielc. Dla wystawców konkurs na najpiękniejsze stoisko oraz konkurs na najlepszą potrawę imprezy Smaki Regulamin konkursu stoisko Regulamin konkursu kulinarnego Smaki JesieniJesieni.