Aktualności
"Świętokrzyskie wielkanocne tradycje kulinarne" - konkurs
„Świętokrzyskie wielkanocne tradycje kulinarne” – to tytuł konkursu kulinarnego dedykowanego Kołom Gospodyń Wiejskich z województwa świętokrzyskiego.
Wydarzenie odbędzie się w dniu 12 kwietnia 2025 r. w godzinach 12.00 -15.00, w Parku Etnograficznym w Tokarni.
Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach : potrawa świąteczna oraz świąteczny wypiek. W każdej kategorii może wystartować po 10 Kół Gospodyń Wiejskich.
Do wygrania atrakcyjne nagrody finansowe. Liczy się kolejność zgłoszeń.
Termin składania zgłoszeń mija 6 kwietnia 2025 r., do godz. 23.30.
Przewodniczącym Komisji Konkursowej jest Tomasz Królikowski, szef kuchni znany z telewizyjnych programów kulinarnych.
Szczegóły konkursu oraz konieczne załączniki znajdują się w regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej www.mwk.com.pl.
REGULAMIN KONKURSU "ŚWIĘTOKRZYSKIE WIELKANOCNE TRADYCJE KULINARNE"
ZAŁĄCZNIK NR 1 - KARTA ZGŁOSZENIOWA
ZAŁĄCZNIK NR 2 - ZGODY I OŚWIADCZENIA UCZESTNIKA KONKURSU
Organizatorem Konkursu Kulinarnego "Świętokrzyskie wielkanocne tradycje kulinarne" jest Województwo Świętokrzyskie.
"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zadanie realizowane jest przez Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach,
współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020